De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 bucati cotlet de porc
Pentru sosul picant
- 100 g pastă de ardei capia
- un ardei iute
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita zahăr
- boia iute şi dulce
- cimbru proaspăt
- rozmarin uscat
Pentru garnitură
- 1 kg cartofi
- castraveciori muraţi şi ardei
- verde proaspăt
Mod De Preparare
- Se pun într-un ibric, uleiul, pasta de ardei, sarea, piperul, zahărul şi boiaua dulce şi iute. Se amestecă, iar sosul obţinut se fierbe la foc mic, 20 de minute. După ce a scăzut la jumătate, se ia de pe foc.
- Cotletele de porc se ung cu sosul preparat şi se lasă la rece aproximativ o oră, la macerat.
- În acest timp, se curăţă cartofii, se spală, se taie subţiri şi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se iau de pe foc şi se pun pe un platou tapetat cu prosop absorbant de bucătărie.
- Cotletele se pun pe grătarul încins şi se lasă se rumenească pe ambele părţi. Se servesc cu garnitură de cartofi prăjiţi şi castraveciori muraţi, ornate cu cimbrul proaspăt.