De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blat
- 200 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 1 praf sare
- 2-3 linguri mac
- 1 lingura miere de albine
- 1 ceasca apă minerală
- 350 g făină
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g nuci măcinate
Pentru glazură
- 50 g margarină
- 50 g ciocolata albă de post
- 30 g nuci măcinate
- 20 g ciocolată amăruie de post
- 1-2 pliculete zahăr vanilat
Mod De Preparare
1. Se pune margarina într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până se obţine o cremă fină.
2. În această cremă se pun apa minerală, praful de copt stins în zeamă de lămâie, mierea, macul, nucile măcinate şi, la sfârşit, făina, amestecându-se uşor.
3. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt şi se întinde compoziţia în tavă. Se bagă tava în cuptorul bine încins şi se lasă la foc potrivit.
4. Separat, într-un ibric, se pune margarina, zahărul, vanilia, ciocolata şi nucile măcinate şi se ţin la baie de aburi, până se obţine o cremă legată. După ce s-a copt prăjitura, se toarnă glazura, se întinde cu o paleta pe toată suprafaţa şi se ornează cu fulgi de ciocolată.