De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g făină
- 250 g untură
- 250 g brânză de vaci
- drojdie cât o nucă
- sare
Mod De Preparare
1. Brânza de vaci se freacă bine cu furculiţa sau se trece prin răzătoarea fină. Se adaugă untura moale, uşor topită, un praf de sare, drojdia sfărâmată şi făina. Se frământă totul bine, cam 5 minute, până se obţine un aluat vârtos. Se înveleşte apoi aluatul în folie şi se dă la rece, pentru cel puţin o oră.
2. Se scoate aluatul de la frigider, se porţionează şi se rulează cu palmele „şnururi' potrivit de groase, egale ca lungime. Se împletesc, două câte două, aşa încât să se obţină colăcei.
3. Tava de copt se tapetează cu hârtie specială. Se aşază colăceii în tavă şi introduc în cuptorul preîncălzit. Se lasă la foc mic, cam 25-30 de minute.