De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1,5 kg crap
- 500 ml vin alb sec
- 80 g unt
- cimbru
- foi de dafin
- 3 roşii mici
- sare
Pentru umplutură
- 200 g ciuperci
- 150 g miez de pâine
- 150 ml lapte
- 1 ou
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 20 g unt
- sare şi piper
- câteva fire de ceapă verde
Mod De Preparare
Peştele poate fi mâncat la orice sărbătoare, mai ales că este atât de sănătos şi gustos. Fă-le şi tu alor tăi câte o porţie de crap umplut!
1. Se curaţa pestele, se spala si se sterge. Se presara cu sare la interior si exterior.
2. Pentru umplutura, se înmoaie pâinea în lapte si apoi se preseaza si se amesteca cu oul batut, ceapa si usturoiul fin tocate. Se taie ciupercile si se soteaza în 20 g unt, cât sa se evapore apa. Apoi se adauga peste pâinea cu ou. Se potriveste gustul de sare si piper şi se amesteca bine.
3. Cu amestecul de mai sus se umple burta pestelui care se pune într-un vas de cuptor uns cu restul de unt. Se pune vinul, se adauga cimbrul si foile de dafin si deasupra pestelui se pun rosiile taiate.
4. Se lasa la cuptor pentru o ora, stropind pestele cu sosul din tava.