De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- coaja rasă de la o portocală
- 1 lingurita pudră scorțișoară
- 1 lingurita extract de vanilie
- 50 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 500 ml smântână
- 1 lingura vin dulce
Mod De Preparare
Cremă catalană – cel mai popular dulce provenind din comunitatea autonomă Catalonia a Spaniei. Și pe drept cuvânt! Considerată verișoara mai îndepărtată a clasicei creme de zahăr ars, crema catalană este un desert uşor şi dietetic, foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă:
1. Pune la încălzit smântâna cu vanilia, scorțișoara și coaja de portocală. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul.
2. Toarnă o treime din smântâna încalzită peste gălbenușuri, amestecând continuu cu un tel. Apoi se toarnă și cealalată parte, amestecând încet pentru a omogeniza. Se strecoară compoziția, apoi se pune în forme.
3. Așază formele pe tava de la cuptor, se toarnă apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede și se dau la cuptor.
4. Se coc 35 minute la 110°C, apoi se răcesc câteva ore. La servire se presară zahăr, apoi se flambează cu alcool pentru a crea o crustă de caramel deasupra cremei.
Alte rețete spaniole pe care le poți încerca:
Pui spaniol cu chorizo și cartofi
Omletă spaniolă cu cartofi – Tortilla Espanola
Romesco – sos spaniol de ardei