De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 conservă de roşii decojite
- 1 lingura orez
- sare, piper
- 1 dovlecel mic
- 1 ţelină
- 1 morcov
- 1 lingurita ulei de măsline
- pătrunjel şi busuioc verde pentru ornat
Pentru crutoane
- 4-5 felii pâine albă (toast)
- unt
Mod De Preparare
1. Se curăţă ceapa, se taie rondele şi se căleşte în puţin unt. Se adaugă roşiile tăiate şi se toarnă deasupra sucul din conservă. Se adaugă o cană şi jumătate cu apă şi se lasă să dea un clocot. Se dă deoparte şi se pasează.
2. Între timp, se curăţă dovlecelul, ţelina, morcovul şi se taie toate rondele. Se pun la fiert împreună cu orezul, într-o oală cu apă.
3. După ce au fiert, se strecoară, se pasează şi se amestecă cu supa de roşii. Se condimentează cu sare şi piper şi se mai lasă puţin pe foc.
4. Pentru prepararea crutoanelor se iau feliile de pâine, se îndepărtează uşor coaja şi se taie în pătrăţele mici. Se pun pe o tavă şi se dau la cuptor. Când capătă o culoare aurie, se scot şi se amestecă cu untul topit.
5. Supa se ornează cu frunze de pătrunjel şi busuioc şi se serveşte cu crutoane.