Cremă de vanilie cu morcovi

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 4 ouă
  • 250 g zahar
  • 1 praf sare
  • zeama de la o lămâie
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri făină
  • 3-4 morcovi
  • felii de portocale

Mod De Preparare

1. Se pun într-o oală de doi litri zahărul, sarea şi ouăle şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă. Se adaugă făina cernută şi laptele cald.

2. Se pune să fiarbă şi se amestecă încontinuu cu telulul şi, când a început să se îngroaşe, se dă de o parte să nu se prindă.

3. Se spală şi se curăţă morcovii de coajă şi se dau prin răzătoarea mică. Se pun într-o sită şi se lasă să se scurgă sucul. Se spală o portocală şi se taie felii subţiri cu coajă cu tot.

4. Se pregătesc paharele şi se toarnă un strat de cremă la mijloc, se pune un strat de morcov ras, o felie de portocală, alt strat de cremă şi se ornează cu morcov, felii de portocală şi frunze de mentă.