De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g brânză
- 200 g smântână
- 1/2 ţelină
- 4 lingurite verdeaţă mărunţită (coriandru, pătrunjel, mentă)
- 2 lingurite ulei de măsline
- 2 cepe
- 250 g măsline negre
- 740 g făină
- 1 cubuleţ drojdie (42 g)
- 1 lingurita sare
Mod De Preparare
1. Ceapa se curăţă, apoi se taie în felii subţiri. Măslinele se taie rondele. Se încălzeşte puţin ulei într-o tigaie, apoi se se pun ceapa şi măslinele să se călească 2-3 minute.
2. Se cerne făina cu sare într-un bol, se adăugă măslinele cu ceapa şi drojdia. Se adaugă 450 ml de apă călduţă şi se frământă aluatul timp de 10 minute. Apoi se lasă puţin la dospit, ca să crească.
3. Se încinge cuptorul. Se împarte aluatul în două, se unge foarte puţin cu ulei şi se dă la copt timp de 40 de minute (când pâinea bătută cu degetele sună a gol, înseamnă că e coaptă).
4. În acest timp se fierbe ţelina. După ce se lasă puţin la răcit, se pasează. Apoi se amestecă cu brânza, smântâna şi verdeaţa mărunţită, până ce totul devine o pastă.
5. Crema cu verdeaţă se mănâncă cu pâine proaspătă cu măsline şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel.