De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 230 g paste
- 2 linguri unt
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- coaja de la o lămâie
- 50 ml zeamă de lămâie
- 455 g creveți curățați
- 3 căței de usturoi tocați
- 60 ml vin alb
- 1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
- 200 g parmezan ras (opțional)
- sare și piper după gust
Mod De Preparare
Creveți Scampi – pentru iubitorii fructelor de mare avem o rețetă elegantă, extrem de rapidă și gustoasă, regăsite în meniurile restaurantelor de lux. În numai 25 minute avem gata creveți Scampi, pentru 4 persoane.
Fierbe pastele (spaghete, penne, tagliatele – orice ai în casă e perfect, atâta timp cât respecți cantitățile). Scurge-le de apă când s-au fiert și amestecă-le cu 1 lingură de ulei de măsline.
Topește untul într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu spre mare. Adaugă creveții, usturoiul mărunțit și fulgii de ardei iute. Lasă-i la făcut, amestecând ocazional, până când creveții devin rozalii – aproximativ 2-3 minute.
Toarnă peste vinul și zeama de lămâie. Asezonează cu sare și piper. Adu ușor la punctul de fierbere, dă de pe foc și adaugă pastele, coaja de lămâie și pătrunjelul tocat.
Se servește imediat, cu parmezan deasupra, dacă dorești.
Află mai multe despre fructele de mare și cum se consumă
Citește și: Cum se gătesc creveții. Trucuri adunate din bucătăriile orientale
Vezi si cum gatesti creveții pentru a fi suculenți