De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 pâinici graham la tavă
- 500 g carne slabă de vită
- 4 cartofi potriviţi fierţi în coajă
- 100 g caş
- 1 legatura mărar
- 1 legatura ceapă verde
- cimbru
- sare de mare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 6 roşii
Mod De Preparare
1. Pâinicile se taie pe lung şi se scobesc de miez, aşa încât să capete aspectul unor tăvi de chec. Miezul se fărâmiţează şi se întinde pe o coală, ca să se usuce.
2. Carnea de vită se tocă fin, prin maşina de tocat, dar este de preferat cu cuţitul. Cartofii se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mare. Mărarul şi ceapa verde se toacă fin. Se amestecă bine toate ingredientele, se adaugă şi miezul de pâine uscat, sare, cimbru şi piper.
3. Caşul se pasează cu furculiţa. Două roşii se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se toacă apoi cubuleţe mici. Se adaugă peste caş, se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă bine. Formele obţinute din pâinici se ung cu ulei de măsline. Se întinde în interiorul fiecărei tăviţe un strat din amestecul de caş cu roşii.
4. Din compoziţia de carne se formează 16 rulouri (de forma mititeilor) şi se aşază, câte 4, în fiecare tăviţă de pâine.
5. Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se aşază pâinicile şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă cam 20-25 de minute, ca să se rumenească. Înainte de a fi servite, se presară deasupra verdeaţă tocată fin.