„Culoarea pasiunii”

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 3-4 linguri lapte
Pentru compoziţie
  • 1 pepene roşu
  • 2 pliculete gelatină
  • 50 g zahăr
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lămâie
  • făină şi unt pentru tapetat tava
Pentru ornare
  • 250 ml frişcă
  • frunze de mentă

Mod De Preparare

1. Se prepară două blaturi de 225 g fiecare. Se amestecă ingredientele cu mixerul, se întinde aluatul într-o tavă rotundă şi se bagă în cuptorul încins.

2. Se taie miezul pepenelui cuburi.

3. Se amestecă gelatina (preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj) cu vinul, se adaugă sucul de la o lămâie şi 250 ml de apă. Se fierbe compoziţia timp de 2 minute.

4. Se aşază cuburile de pepene pe aluatul din tavă. După ce se răceşte siropul, se toarnă peste pepene. Se dă la frigider şi se lasă să se întărească timp de 20 minute.

5. Se bate frişca. Se taie cealaltă formă de aluat în feliuţe subţiri.

6. Se scoate prăjitura din tavă. Se ornează cu frişcă, cu feliuţe de aluat tăiat subţire, cu bucăţele de pepene şi câteva frunze de mentă.