De Erika Chivu,
Ingrediente
- 2 cesti alune de padure crude
- 1/4 ceasca cacao
- 1/4 ceasca sirop de artar sau miere de albine
- 1 praf sare de mare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 ceasca lapte de migdale sau alune de padure
Mod De Preparare
Învaţă să prepari Nutella chiar la tine acasă, fără aditivi şi foarte rapid. Copiii vor putea servi o gustare dulce sănătoasă, fără chimicale şi zahăr în exces.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade. Împrăştie alunele de pădure pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace.le pentru circa 10 minute. Ai grijă să nu se ardă, sunt bune când miroase toată casa a alune de pădure.
Răstoarnă alunele de pădure pe un prosop de bucătărie şi împătureşte-le, astfel încât să le poţi freca în voie. După ce ai dat jos cojile astfel, pune alunele de pădure într-un blender sau robot de bucătărie.
Amestecă alunele între 3 şi 6 minute, până obţii unt de alune de pădure.
Adaugă restul de ingrediente în blender şi amestecă până la omogenizare.
Toarnă pasta Nutella într-un borcan de sticlă cu capac şi ţine la frigider.