Cum să faci chipsuri din mămăligă

De

Ingrediente

  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 1/2 ceasca apa
  • 3/4 ceasca malai grisat
  • 1/4 ceasca busuioc tocat
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper

Mod De Preparare

Îţi plac cartofii prăjiţi şi vrei să nu te îngraşi, sau iubeşti mămăliga, dar te-ai plictisit să o mănânci cu brânză? Avem o soluţie pentru toată lumea: chipsuri din mămăligă cu ierburi aromate la cuptor.

Mod de preparare:

Încinge apă într-un vas mediu şi fă o mămăligă potrivită, cu un strop de ulei de măsline şi un praf de sare.

După circa 3 minute de fiert, dă vasul deoparte. Adaugă busuiocul, parmezanul ras, sare şi piper după gust.

Unge o tavă întinsă cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt. Toarnă mămăliga pe hârtia de copt şi lasă să se răcească complet. Acoperă mămăliga cu o folie alimentară şi dă la frigider pentru circa 2 ore.

Taie mămăliga aromată în 8 felii egale şi stropeşte sau unge-le cu ulei de măsline. Prăjeşte fiecare felie circa 5 minute pe fiecare parte pe un grătar sau grill.

Taie mămăliga în formă de cartofi pai, după preferinţe şi dă la cuptor, pe hârtie de copt, circa 20 de minute, până devin crocanţi.

Serveşte chipsurile din mămăligă cu sos de roşii, mujdei, sos de iaurt, guacamole, sau alte combinaţii, după gust.