De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 220 g făină
- 50 g de zahăr pudră
- 15 g făină de migdale
- ¼ linguriță de sare
- 100 g unt nesărat (moale, tăiat cuburi)
- 1 ou mare (55-60 g)
Mod De Preparare
Aluatul de tartă dulce sau Pâte Sucrée (în franceză) este aluatul ideal pentru tarte cu umpluturi dulci. Acest tip de aluat este ușor de lucrat și nu este foarte dulce, fiind ideal pentru tartele cu fructe sau ciocolată.
Cum se prepară aluatul pentru o tarta dulce
- Se amestecă făina, zahărul pudră, sarea și făina de migdale.
- Se adaugă untul și se frământă cu mâinile până ce aluatul pentru tartă devine asemenea nisipului.
- Se incorporează și oul.
- Aluatul se frământă pe masa de lucru curată până obținem un aluat neted. Acestuia i se dă forma unei bile și apoi se aplatizează sub forma unui disc cu o grosime de aproximativ 2 cm. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider timp de 30 de minute.
- Aluatul de tartă dulce se întinde pe masa de lucru înfăinată și, cu ajutorul sucitorului se aduce la o formă rotundă cu diametru de 32 cm și grosime de 3 mm.
- Aluatul se trece în forma de tartă și se lasă la odihnit timp de 30 de minute.
- Aluatul de tartă se va coace conform instrucțiunilor rețetei de umplutură pe care o folosiți.
Alte rețete