De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 2-3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 400 g cartofi
- 600 g praz
- 1 lingura pastă de roşii
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod De Preparare
1. Se curăţă zarzavatul de supă (morcovul, ţelina şi ţelina), se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb 30 minute, în 2,5 l de apă cu puţină sare.
2. Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se strecoară supa de legume şi se pune din nou la fiert. Se adaugă prazul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se mai lasă să fiarbă 15 – 20 minute, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper. Se adaugă pasta de roşii şi se mai lasă câteva clocote.
3. Când se serveşte se presară verdeaţă tocată mărunt.