Deruny din Ucraina

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 1 cartof dulce mediu
  • 1 ou bătut ușor
  • 1 linguriță mărar proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/8 linguriță piper
  • 1 ceapă medie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri de făină
  • 2-3 lingurițe de ulei

Mod De Preparare

O rețetă extrem de ușoară și iubită în toată lumea, care a primit câte un nume pe unde a „călătorit'.  Potato fritters. Latkes. Potetkaker. Deruny sau draniki. Atâtea nume, același deliciu culinar. Să facem niște… clătituțe din „zdrențe' de cartof!

Curăță și dă pe răzătoare cartofii. Dacă nu ai sau nu vrei să cumperi cartof dulce, poți să îl înlocuiești cu un alt cartof normal. Toacă ceapa cât mai mărunt posibil.

Bate oul cu mărarul tocat fin, sarea, piperul, uturoiul pisat și ceapa tocată mărunt și adaugă peste cartof. Amestecă bine și apoi încorporează treptat făina, amestecând continuu. (Pentru cei care au robot de bucătărie, etapa de până acum e și mai ușoară, adăugându-se totul în el până la obținerea consistenței dorite)

Formează cu ajutorul mâinilor clătituțele. Încinge ulei în tigaie și pune la prăjit, la foc mic, până de vin ușor aurii – aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Cel mai bine sunt servite alături de smântână rece și grasă și, eventual, cu niște ceapă verde tocată.

Foto: 123rf.com