De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 250 g zahăr
- 2 lingura făină
- pachet esenţă de vanilie
- 5 bucati albuşuri
- 350 g alune zdrobite
- 300 g ciocolată cu lapte
- 1 lingura esenţă de rom
- 15 g unt
Mod De Preparare
1. Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie și se mai bat 10 -15 minute, până se desface bezeaua de pe tel.
2. Se adaugă alunele măcinate și se încorporează cu atenție să nu se lase. Se toarnă în forme sau se aşază cu poșul în tavă, după bunul plac.
3. Biscuiţeii se coc în cuptor cu ușa închisă în primele 20 de minute, iar la final se usucă cu ușa întredeschisă.
4. Separat, se taie ciocolata cubulețe și se topește la baie de aburi. Se adaugă untul moale și aroma de migdale sau romul. Se scot biscuiții, se glazurează cu ciocolata şi pe deasupra se ornează cu alune măcinate.