De Erika Chivu,
Ingrediente
- 100 g caise confiate
- 1 mâna prune uscate moi, fara sâmburi
- 50 g stafide
- 1 mâna migdale zdrobite
- 1 mâna nuci zdrobite
- 3 linguri zahar din trestie
- 2 linguri miere
- 4 cui
- 1 praf nuc
- 1 lingurita scort
- 50 g cocos ras
- 200 g curmale fara sâmburi
Mod De Preparare
Îţi plac fructele confiate? Încearcă şi acest desert energizant cu fructe confiate. Este delicios!
1. Mai întâi se prepara un sirop gros care se face din zaharul de trestie, miere, cuişoare, nucşoara şi scorţişoara, împreuna cu 50 ml apa.
2. Fructele confiate se toaca marunt într-un robot de bucatarie, se amesteca bine cu migdalele şi cu nucile zdrobite şi cu siropul preparat la primul punct, din care se scot cuişoarele. Compoziţia obţinuta se framânta puţin şi se formeaza biluţe, asemena unor bomboane, care se dau prin cocosul ras. Se lasa la rece 2-3 ore.
Această reţetă a fost pregătită în emisiunea „Draga mea prietenă' de la Kanal D.