De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 250 g unt
- 350 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 gălbenuşuri
- sare
- 10-12 mere
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- coajă lămâie
- scorţişoară
- galbenuş pentru uns
Mod De Preparare
1. Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu untul moale, sarea, zahărul vanilat și gălbenușurile. Se încorporează toate ingredientele și se formează un aluat consistent. Se bagă la rece, înfășurat în folie de plastic.
2. În acest timp, se curăță merele, se dau pe răzătoare sau se taie feliuţe subțiri. Se călesc câteva minute, cât să se înmoaie și se adaugă zahărul şi coaja de lămâie.
3. Se lasă să se răcorească și se întinde aluatul. Se împarte pe jumătate. O parte se aşază în tavă și pe pereții acesteia.
4. Se pune compoziția de mere, iar pe deasupra se împletește restul de aluat și se aranjează sub forma unui grilaj. Se unge cu gălbenuș de ou și se bagă în cuptor. Se servește pudrată cu zahăr.