De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 12 bucata napolitane pentru tort
- 150 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 2 bucata gălbenuşuri de ou
- 150 g ciocolată de menaj
- 150 g alune sau migdale
- 1 lingura rom
- 125 ml frişcă de cor
- 50 g glazură de ciocolată
- 50 g ciocolată amăruie
Mod De Preparare
►Se freacă untul cu zahărul pudră. Se adaugă bucăţile de ciocolată topită gălbenuşurile şi, treptat, alunele mărunţite. Se pun deoparte 12 linguri de cremă, pentru a înmuia napolitanele. Se amestecă restul de cremă cu romul. Se păstrează puţină pentru decorarea tortului.
► Se ung uşor foile de napolitană cu crema păstrată şi apoi cu crema în care s-a amestecat şi romul. Se lipesc foile şi se acoperă şi marginile cu cremă. Se lasă la frigider cca 1 oră.
► Se unge tortul rece cu restul de cremă şi se acoperă cu glazura de ciocolată. Se decorează cu fulgi de ciocolată amăruie (se poate folosi răzătoarea).