De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 1 pachet gelatină pentru prăjituri
- 800 g afine
- 200 g frişcă
- 40 g vanilia pudră
- 60 g zahăr
- 3 pachete zahăr vanilat
- 400 ml lapte
- 150 g gem de afine
- 1 lingura fulgi de nucă de cocos
- 3 linguri apă
- 1 pachet zahăr vanilat
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 4 bucati ouă
- 2 linguri rom
Mod De Preparare
►Se încălzesc ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat pe baie de aburi şi se bat apoi spumă. Se amestecă treptat în compoziţia de făină, fulgi de nucă de cocos şi apă. Se întinde aluatul în tava cu hârtie de copt şi se coace la 190ºC. Se taie în două felii, pe orizontală, care se lipesc între ele cu gemul de afine şi cu rom.
► Se fierbe laptele cu zahărul, vanilia şi zahărul vanilat. Se lasă la răcit, amestecând continuu. Se încorporează frişca, obţinându-se o cremă.
► Aluatul se taie în pătrate mari. Marginile fiecărei bucăţi se decorează cu cremă. Se lasă să se răcească. În mijlocul fiecărui pătrat se pun afine, apoi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.