De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1-2 dovlecei mici;
- 2 roșii;
- 2 cartofi;
- 250 g parmezan ras;
- oregano, pudră de ceapă, pudră de usturoi, busuioc - după gust;
- sare ș piper după gust;
- ulei de măsline.
Mod De Preparare
Din 4 ingrediente și condimente faci o mâncărică super delicioasă, colorată și, în primul rând, extrem de sănătoasă, dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor. Ușor de gătit și mai rapid de mâncat, preparatul este perfect pentru orice perioadă a anului în care ne dorim să mâncăm sățios, dar ușor.
Rețetă dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor
Mai jos ți-am pregătit o rețetă culinară bună de pregătit oricând! Sățioasă și extrem de gustoasă, mâncarea de dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor poate surprinde chiar și cel mai pretențios gurmand. Așadar, iată ce ai de făcut!
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Taie toate legumele rondele. Pune cartofii la fiert 5 minute, deoarece se gătesc la cuptor mai greu decât dovleceii și roșiile.
- Aranjează rondelele într-o tavă, alternându-le ca să arate cât mai atrăgător.
- Stropește-le cu ulei de măsline, presară condimentele deasupra și acoperă-le cu parmezan din belșug. Dă tava la cuptor 20 de minute sau până când cartoful este bine gătit.
Rețeta este gata și poate fi servită caldă împreună cu o salată de murături asortate!
Vezi mai multe rețete cu dovlecel
Alte rețete delicioase și sănătoase:
Salată de peşte cu măsline şi porumb fiert
Foto: shutterstock