De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 dovlecei
- 400 g carne tocată de curcan
- 1-2 cepe
- 50 g orez
- sare
- piper
- 1 legatura pătrunjel
- 1 legatura mărar
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
Pentru sos
- 300 ml smântână
- 1 lingurita pastă de roşii
- 1 lingurita boia dulce
Mod De Preparare
- Se spală dovleceii, se scoate miezul cu o linguriţă mică, ca să nu se rupă, şi se pun să se scurgă, pe un prosop absorbant.
- Separat, se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper, orez, verdeaţă şi ceapă. Compoziţia de carne se frământă câteva minute şi se umplu dovleceii.
- Aceştia se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se stropesc cu puţină apă, se condimentează cu sare, piper boabe şi cimbru şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
- În acest timp, se prepară sosul din smântână, boia şi pastă de roşii, care se toarnă în tavă cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor. Dovleceii se servesc ornaţi cu fire de mărar şi pătrunjel.
Alte rețete