De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 dovlecei
- 2 ouă
- 150 g pesmet
- 1 lingurita muştar dulce
- 1 legatura mărar
- ulei pentru prăjit
- 3-4 roşii
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 linguri smântână
- sare
- piper alb
Mod De Preparare
1. Se spală dovleceii. Doi din cei trei se curăţă de coajă, se taie felii subţiri, se condimentează cu sare, piper şi se acoperă cu o folie să nu se înmoaie.
2. Se bat ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă o linguriţă de muştar dulce. Se pune pesmetul într-o farfurie şi se trec dovleceii prin pesmet şi ou, apoi din nou prin pesmet.
3. Se pun să se prăjească în uleiul bine încins. Se scot şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se presară mărarul tocat fin, usturoiul, şi se acoperă cu un capac să se înăbuşe.
4. Separat, se curăţă şi celălalt dovlecel, se taie cubuleţe şi se căleşte în puţin ulei. O parte se scoate din tigaie, iar cealaltă parte se amestecă cu pulpa de roşii şi se mai lasă câteva minute. Se servesc cu cele două garnituri, ornaţi cu smântână şi verdeaţă.