Dovlecei sârbeşti

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 dovlecei mai mari sau 8 mici
Pentru umplutură
  • 350 g carne de porc tocată
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 100 g boabe porumb dulce
  • 50 g orez cu bobul rotund
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 400 ml suc de roşii
  • 1 lingura zahăr
  • smântână
  • piper
  • 2-3 frunzuliţe măghiran
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui

Mod De Preparare

1. Se spală dovleceii, fără a se curăţa de coajă. Se taie la capete şi se scobesc cu o linguriţă. E foarte important să nu se spargă, ca să nu iasă umplutura din interior în timpul coacerii.
2. Miezul se toacă mărunt şi se păstrează pentru umplutură. Se curăţă ceapa şi ardeii şi se călesc în ulei. Se adaugă miezul de dovlecel şi carnea tocată. Se lasă să fiarbă înăbuşit şi se stropesc din când în când cu apă.
3. Se adaugă în compoziţie orezul spălat în prealabil, boabele de porumb şi sucul de roşii. Se condimentează cu sare, cimbru, busuioc şi piper şi se lasă să scadă.
4. Se umplu dovleceii cu compoziţia pregătită şi se pun în tava tapetată cu unt sau cu ulei. Se presară zahărul, pentru culoare, se stropesc cu puţină apă şi se bagă în cuptorul cald. Se lasă să se rumenească, apoi se scot şi se servesc ornaţi cu smântână şi cu frunzuliţe de măghiran.

Alte rețete