De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 ficat de miel
- 500 piept de pui
- 4 ouă
- 250 unt
- 2 cepe albe
- miezul de la o baghetă
- 250 lapte
- sare
- piper
- cimbru
- o lingură pesmet
- ceapă verde şi roşii
Mod De Preparare
- Ficatul de miel se lasă aproximativ o oră în lapte. Se spală carnea de pui, apoi, împreună cu ficatul, se pun să fiarbă, la foc mic, în apă cu un praf de sare.
- Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită să se scurgă şi se taie bucăţi mici. Se curăţă ceapa şi se lasă câteva minute în apă rece.
- Separat, într-un bol, se pune miezul de la o baghetă şi se stropeşte cu laptele călduţ. Se pun toate ingredientele în robot şi se lasă să se paseze aproximativ 10 minute.
- Se adaugă ouăle unul câte unul, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi compoziţia se toarnă într-o tavă de cozonac tapetată cu unt şi cu pesmet. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi se serveşte împreună cu alte aperitive calde, cât şi reci, şi cu ceapă verde.
Foto: shutterstock