De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g organe de miel
- 4 linguri oţet
- 6 ouă
- 5 legaturi ceapă verde
- 3 legaturi usturoi verde
- 2 linguri smântână
- 2 legaturi mărar
- 1 legatura pătrunjel
- 2 felii pâine
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- sare şi piper
Pentru copt
- 1 nucă de unt
- 1 ou pentru uns
Mod De Preparare
O reţetă pur românească, drobul e simplu de făcut şi nu lipseşte de la nicio masă de sărbătoare!
1. Organele de miel (inima, plamânii, ficatul, rinichii) se pun în apa rece cu oţet, pentru doua ore. Apoi, cu apa rece proaspat pusa se asaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie. Se lasa la fiert în jur de 30 de minute.
2. Între timp, ceapa si usturoiul curaţate se toaca marunt si se calesc în ulei.
3. Organele fierte se lasa la racit în apa în care au fiert si se trec prin masina de tocat împreuna cu pâinea înmuiata în lapte si presata. Pasta rezultata se amesteca cu ceapa si usturoiul, patrunjelul si mararul fin tocate, galbenusurile si smântâna.
4. Se adauga albusurile batute cu un praf de sare si apoi se potriveste gustul de sare si piper. Forma de copt se unge cu unt, se toarna amestecul, se niveleaza si se unge cu ou batut. Se coace aproximativ 35 de minute si apoi se lasa sa se raceasca în tava.