De Erika Chivu,
Ingrediente
- 2 kg cireșe
- 1,5 kg zahăr
- zeama de la două lămâi
Mod De Preparare
Dulceața de cirește este un deliciu pe care îl poți prepara acasă, foarte ușor. Urmează pașii de mai jos și vei face cea mai bună dulceață de cireșe:
- Cireșele se spală și se curăță de sâmburi.
- Se pun într-o oală, apoi se pune peste ele zahărul. Se lasă așa peste noapte pentru ca cireșele să-și lase zeamă.
- A doua zi, se prepară dulceața de cireșe: se pune zeama de lămâie peste cireșe și se pun la fiert.
- Se lasă pe foc aproximativ o oră, timp în care se amestecă bine, din când în când, și se adună spumă care se formează la suprafață.
- La final, dulceața de cireșe se pune în borcane sterilizate, uscate și curate.
Dulceața de cirește – sfaturi de la gospodine
- Dacă vrei o dulceață cu mai mult sirop, poți să adaugi și un pahar de apă când fierbi cireșele.
- După ce se pune dulceața în borcane, se pun capacele și se întorc cu fundul în sus pentru a se crea un vid. Se lasă așa până când se răcește dulceața de cireșe.
- Ca să-ți dai seama dacă siropul de la dulceața de cireșe este bine ‘legat’, trebuie să pui puțin sirop într-un pahar cu apă rece. Dacă se adună la fund, înseamnă că este gata.
Alte rețete