Dulceață de nuci

De

Ingrediente

  • 2 kg nuci verzi necurățate
  • 1,5 kg zahăr
  • 500 ml apă
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 15 ml esență de vanilie

Mod De Preparare

Dulceața de nuci este unul din acele gusturi din copilărie pe care cu greu îl poți uita. Delicioasă și aromată, poate fi savurată ca atare, alături de un ceai, pe o felie de pâine sau ca parte din diferite torturi și prăjituri.

Dulceața de nuci se face din nuci verzi sau crude. Acestea din urmă sunt o sursă importantă de vitamina C, vitamina E, calciu, fier, zinc, potasiu și fosfor.

Spre deosebire de nucile uscate, conținutul de grăsimi din nucile verzi este mai mic. Mai exact, nucile verzi conțin 57% grăsimi, pe când cele uscate conțin aproximativ 70%.

Dacă vrei să faci cea mai delicioasă dulceață de nuci la tine acasă, iată rețeta:

  1. Curăță nucile de coajă și pune-le în apă rece pentru jumătate de zi. Ai grijă să folosești mănuși de protecție când cureți nucile.
  2. Schimbă apa în care stau nucile o dată la patru ore.
  3. Pune pe foc apa, zahărul și zeama de lămâie. După ce dă în clocot, adaugă nucile și esența de vanilie.
  4. Lasă pe foc până se îngroașă siropul.
  5. Dulceața se lasă puțin la răcit, apoi se toarnă în borcane sterilizate.

Vezi ce beneficii au nucile verzi!

Dacă îți plac dulcețurile deosebite, află mai multe despre dulceața de ceapă – cum se face și cu ce se mănâncă

Foto: 123rf.com

Alte rețete