De Ana Munteanu,
Ingrediente
Pentru aluat
- 150 g făină
- 125 ml apă
- 125 ml lapte rece
- 125 g unt
- 5 ouă
- 1 praf de sare
Pentru cremă
- cremă de cocos pentru deserturi
Mod De Preparare
Am mâncat în altă țară și m-am îndrăgostit iremediabil de gustul lor. Cum nu au vrut să îmi dea rețeta cei de la cofetăria în cauză, am încercat să o reproduc eu acasă. A fost incredibil de ușor și mi-au ieșit mult mai bune ca ale lor.
Pune la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, pune toată faina dintr-o dată și amestecă energic până la omogenizare. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând energic pentru a le încorpora pe fiecare – numai dupa ce un ou a fost încorporat se adaugă următorul. Știi că aluatul e gata când se desprinde de pereţii vasului.
Pune aluatul într-un poș (sau într-o pungă tăiată la un colţ) și toarnă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sub formă de bucăţi lungi de circa 8 cm – pune-le la distanță pentru a avea loc sa crească.
Dă la copt în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute cu ușa închisă și încă 25 de minute cu ea întredeschisă Lasă să se răcească.
Între timp, pregătește crema conform instrucțiunilor de aici. Pune crema într-un poș (sau seringă de patiserie, dacă ai) și se umplu „cojile' de ecler.
Poți decora deasupra tot cu crema de cocos, dacă ți-a mai rămas. Dacă nu, cu ciocolată topită sau rasă, sau chiar cu glazură de ciocolată.
Alte rețete delicioase de ecler:
Foto: 123rf