De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 125 ml apă
- 125 ml lapte rece
- 125 g unt
- 5 ouă
- 150 g făină + 1 praf de sare
Pentru cremă
- 1 litru lapte
- 6 gălbenuşuri
- 1 păstaie de vanilie
- 100 g zahăr
Pentru glazurat
- 100 g ciocolată neagră
Mod De Preparare
Dacă eclerul e prăjitura ta preferată, încearcă să-l faci singură, în casă. Îţi propunem o reţetă de ecler pufos cu vanilie!
1. Într-o oala se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Când fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic. Apoi, se adauga ouale, unul câte unul si, din nou, se amesteca energic pentru a le încorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost încorporat se adauga un altul. Aluatul este gata când se desprinde de pereţii vasului.
2. Aluatul rezultat se pune într-un pos sau într-o punga taiata la un colţ si apoi se elibereaza în tava bucaţi lungi de aluat de circa 8 cm, la distana pentru a avea loc sa creasca.
3. Tava se da la copt pentru 10 minute cu usa închisa si apoi înca 25 de minute cu usa întredeschisa prin susţinerea usii cu ajutorul unui baţ de chibrit. Apoi, se lasa sa se raceasca.
4. Între timp, se prepara crema, pentru care ouale cu zaharul se freaca pâna ce se obţine o crema albicioasa iar laptele se fierbe cu vanilia. Când fierbe laptele se toarna peste crema de ou si se bate încet cu telul. Apoi, amestecul se toarna într-o oala care sa poata fierbe la bain-marie. Se lasa la fiert asa, amestecând din când în când, iar atunci când se desprinde de pereţii vasului este gata.
5. Crema se pune într-un pos sau seringa de patiserie si se umplu cojile de ecler taiate în doua pe lung.
6. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna imediat peste ecleruri. Se lasa sa se întareasca, se dau la rece si apoi se servesc.