De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 grame piept de pui
- 3 ardei graşi
- 1 ceapă
- 2 limete
- 2 lipii mexicane de porumb (tortilla)
- 40 ml smântână
- 80 g guacamole
- oregano, scorțișoară, chilli, sare și piper
Mod De Preparare
Fajitas de pui – rețetă mexicană ușor de reprodus și la noi, dacă respecți pașii simpli de aici. Super gustoasă, super sățioasă și ieftină! De făcut curând!
Savurată sau blamată, shaorma este fără îndoială o plăcere vinovată a celor care preferă să mănânce gustos. Foarte asemănător cu shaorma orientală, fajita este varianta mexicană a aperitivului turcesc, poate mai condimentată şi mai gustoasă. Iată cum o prepari acasă.
Mai întâi pregăteşte puiul, care trebuie tăiat fâşii, nici prea groase, nici foarte subţiri. Pentru a extrage sucul din limete, presează-le înainte. Sucul obţinut se amestecă împreună cu condimentele (oregano, puțină scorţişoară, piper, sare şi piper), după care adugă puiul fâşii şi lasă-l la rece jumătate de oră.
Pregăteşte legumele – taie ardeii şi ceapa – iar în paralel prăjeşte cu puţin ulei încins carnea de pui marinată (nu e nevoie de mai mult de 5 minute). Apoi, adaugă în tigaie ceapa şi ardeiul gras.
Pune compoziţia în cele două lipii şi adaugă guacamole şi smântână.
Alte rețete asemănătoare:
Gyros grecesc cu pui și tzatziki
Burrito mexican – rețeta autentică