Fasole boabe cu ceapă călită

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g fasole uscată cu bobul mare
  • 4 cepe
  • 1 lingura boia dulce
  • piper alb măcinat
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • sare

Mod De Preparare

1. Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa în apă, ca să se înmoaie bine.
2. A doua zi, fasolea boabe se scurge de apă şi se pune să fiarbă în apă călduţă. Se schimbă apa de 3- 4 ori, astfel încât fasolea să elimine prin fierbere toxinele.
3. După ce s-a înmuiat şi a fiert bine, se pun boabele într-o sită la scurs şi se acoperă cu un capac.

4. Separat, într-o cratiţă, se pune uleiul, se încinge şi se căleşte ceapa tăiată fâşii subţiri. După ce s-a călit, se adaugă fasolea fiartă, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce şi se bagă în cuptor să scadă.
5. Fasolea se serveşte cu murături.

Citește și: Cum se fierbe fasolea boabe. Sfaturi practice și trucuri simple!

Alte rețete