Flan de morcovi

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g morcovi
  • 300 g spanac congelat
  • 1/2 conopidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 70 g unt
  • 60 g parmezan ras
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Plini de betacaroten şi vitamina A, morcovii sunt o importantă sursă de sănătate în plină iarnă. De nu vă plac cruzi, iată câteva reţete pentru a-i transforma în preparate diverse. Uite cum poţi prepara flan de morcovi:

1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi se lasă
apoi la scurs.

2. După ce s-au fiert, morcovii şi conopida se transformă în piureuri care se pun pe foc, separat cu 20 g de unt, inclusiv cu spanacul bine scurs. Se lasă apoi cele trei piureuri la răcit şi apoi se adaugă în fiecare câte un gălbenuş şi 20 g parmezan (sau caşcaval).

3. Formele de copt sau pahare mai groase se ung cu restul untului şi se aşază în straturi cele trei piureuri.

4. Se pun formele într-un vas mai mare cu apă şi se fierb aşa la bain-marie, la cuptor, pentru 30 de minute.