De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g făină
- 1/2 linguriță de sare
- 100 ml ulei vegetal
- 2 linguri de apă
Mod De Preparare
Din numai 4 ingrediente de bază poți obține cea mai simplă și rapidă foaie de plăcintă. Este o rețetă de bază pe care o poți folosi atât la plăcinte dulci cât și la plăcinte sărate. Fragedă și delicioasă, gata în numai 10 minute, nu ai cum să dai greș dacă urmezi ce 4 pași simpli de mai jos.
- Într-un bol mediu amestecă făina cu sarea.
- Adaugă uleiul și apa, amestecă bine până se omogenizează.
- Formează o bilă de aluat și pune-o într-o tavă de plăcintă unsă în prealabil cu ulei.
- Întinde cu mâinile (folosind mai ales buricele degetelor) aluatul pe toată suprafața tăvii – inclusiv marginile, asigurându-te că acoperi bine fiecare porțiune.
Dacă umplutura (fie ea dulce sau sărată) nu trebuie preparată termic la cuptor, dă doar foaia de plăcintă la copt, pentru 10-15 minute.
Foto: 123rf
Alte rețete