De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 capatana usturoi
- 1 ceasca ulei de masline
- 2 prafuri sare si piper
- 2 linguri zahar
- 21 g drojdie uscata
- 650 ml apa
- 1 kg faina
- 1 crenguta rozmarin
Mod De Preparare
Învaţă să tu să prepari o focaccia cu rozmarin după reţeta lui Jamie Oliver şi uimeşte-ţi invitaţii cu tehnica ta desăvârşită în bucătăria mediteraneeană.
Mod de preparare:
Fă o grămăjoară de făină sau pune-o toată, cu vârf, într-un castron mare. Fă o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Toarnă apa şi 3 pliculeţe de drojdie.
Adaugă 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de sare şi amestecă încet cu o furculiţă, pentr a îngloba făina. Când ai obţinut un terci gros, adaugă şi restul de apă şi amestecă totul într-un aluat gros.
Amestecă aluatul până devine lucios şi elastic, pune într-un castron acoperit cu o cârpă umezită şi lasă la cald, să crească. Scoate aerul cu pumnul din coca dublată şi pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină.
Pune usturoiul şi fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline şi sare peste aluatul din tavă. Lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă. Dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 minute, după ce ai împuns aluatul cu degetul pentru o formă mai frumoasă.