De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g foi de plăcintă
- 1 kg zahăr
- 3 litri lapte
- 2 pliculete zahăr vanilinat
- 5 bucati picături apă de trandafiri
- 200 g nuci măcinate
Pentru servit la alegere:
- 1 bucata boabele unei rodii
- 5 bucati căpşune
- 100 g fistic măcinat
- 5 bucati alune neprăjite
Mod De Preparare
Vezi cum se prepară foi cu lapte în stil oriental.
Mod de preparare:
1. Se fierbe laptele, se lasă la răcit şi se adaugă cele două tipuri de zahăr şi apa de trandafiri.
2. Într-o tavă cu pereţi înalţi, se aşază două-trei foi de amidon. Se toarnă câteva polonice de lapte dulce şi se presară cu nuci măcinate.
3. Se repetă operaţiunea până la terminarea foilor şi a laptelui.
4. Ultimul strat este cel de decor.
5. Se acoperă cu folie transparentă şi se dă la rece pentru 3 ore. Se serveşte numai rece, ornată după preferinţă cu boabe de rodie, căpşune, fistic sau alune.