De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru foi:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
Pentru cremă:
- 7 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 60 ml apă
- 300 g unt
- 1 lingura cacao
Mod De Preparare
Încearcă şi tu reţeta de foi fine cu cremă! Este simplă, iar prăjitura e delicioasă!
1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile şi făina. Tava mare a aragazului se tapetează cu hârtie şi se toarnă aluatul care se întinde pe toată suprafaţa. Trebuie să se obţină o foaie subţire. Se coace 10 minute şi apoi se lasă în tavă. Se scoate cu atenţie şi se taie triunghiuri.
2. Pentru cremă, se mixează untul pentru a scoate apa. Zahărul şi apa se pun la fiert pentru 5 minute. Gălbenuşurile se freacă şi, după ce siropul a făcut bule pe foc, se toarnă peste acesta amestecând energic. Se amestecă până ce se răceşte. Apoi, se omogenizează cu untul bătut şi cacaua şi se pune crema într-un poş.
3. Pentru a servi prăjitura se pun alternativ straturi de foaie subţire şi cremă din poş.