De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
 - Gata in: min
 
Ingrediente
- 800 g carne macră de miel
 - 1 ceapă
 - 2 foi dafin
 - 3-4 fire de rozmarin
 - 2 lămâi
 - 1/2 lingurita zahăr
 - 5 linguri ulei de măsline
 - 1 lingurita sare
 - piper
 - 1 legatura ceapă verde
 
Pentru sos
- 400 ml iaurt
 - 1 lingurita mentă tocată mărunt
 - 1 lingurita coriandru
 - 1 ceapă mică
 
Mod De Preparare
1. Carnea se spală, se tapetează cu un şervet absorbant şi se taie cubuleţe de aproximativ 3 cm. Se pun bucăţile de carne într-un castron, peste care se adaugă ceapa tăiată solzişori, foile de dafin mărunţite, rozmarinul, piperul, coaja şi zeama de la o lămâie, zahărul, sarea şi uleiul. Se amestecă bine, apoi se acoperă şi se lasă la macerat, la rece, 2 ore.
2. Pentru sos, se pune iaurtul într-un bol şi se condimentează cu ceapă verde tocată mărunt, mentă şi coriandru. Se amestecă bine şi se lasă la frigider.
3. Bucăţile de carne marinată, o lămâie tăiată felii şi ceapa verde tăiată bucăţi se pun altenativ pe beţele pentru frigărui. Se aşază apoi pe grătarul foarte bine încins şi se coc 10-15 minute, având grijă să se întoarcă de pe parte pe alta.
4. Frigăruile se servesc imediat cu sos de iaurt.