De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 600 g carne de porc (pulpă sau muşchi)
- 100 g costiţă
- 2 cepe
- pătrunjel verde
- frunze de ţelină verde
- cimbru
- piper
- sare
- 100 ml vin alb sec
- 3-4 linguri ulei
Mod De Preparare
1. Carnea se taie cubuleţe de 3 cm. Costiţa se taie felii cu grosimea de 1 cm şi mari de 3-4 cm. Se pun într-un castron, apoi se adaugă ceapa tăiată solzişori, pătrunjelul şi ţelina tocate mărunt, cimbru şi piper după gust. Se stopesc cu vin alb şi ulei, se amestecă şi se lasă la rece 1-2 ore.
2. Se umezesc ţepuşele, apoi se pun bucăţile de carne, alternând cu feliile de costiţă. Se ung cu puţin ulei şi se frig pe grătarul încins, uns cu puţin ulei, 20-25 minute.
3. Se condimentează cu sare după gust şi se servesc calde cu garnituri de legume şi salată de sezon.