De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 800 g carne de miel
- sare
- piper
- 200 ml vin rose
- ulei
Pentru sos
- piper verde şi negru
- 150 g unt
- 3 lingurite făină
- 200 ml lapte dulce
- cimbru uscat şi verde
Mod De Preparare
- Se pregăteşte carnea de miel, se taie bucăţi potrivite şi se călesc în ulei încins, se adaugă sare, piper şi vinul rose şi se lasă să fiarbă înăbuşit pe aragaz.
- Separat, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, se amestecă să nu se ardă şi se toarnă laptele călduţ. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei ciulamale.
- După ce a fiert în câteva clocote, la sfârşit, se presară piperul, fie boabe, fie măcinat şi se acoperă cu un prosop de bucătărie.
- Friptura se serveşte ornată cu sosul de piper şi, pe deasupra, cu cimbru uscat. Se serveşte cu diverse garnituri, fie din cartofi, fie din orez sau cu salate de crudităţi.