Friptură de gâscă în sos

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g pulpe de gâscă
  • maghiran
  • oregano
  • sare grunjoasă
  • piper mozaic boabe și măcinat
  • 150 ml vin roșu
  • ulei de măsline
  • 400 g dovleac
  • orez pentru garnitură
  • 50 g unt
  • morcovi
  • 1 legătură pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se amestecă oregano, maghiran, piper, sare, ulei și unt topit şi se ung bucățile de carne. Se bagă în cuptor, la foc potrivit, şi se stropesc din când în când cu sosul din tavă.

2. Separat, se curăță dovleacul, se taie cubulețe și se pune să fiarbă în apă cu sare. Se scoate apoi, se scurge și se pasează. Piureul se toarnă peste carnea din tavă.

3. Orezul se fierbe cu morcovii. La final, se pune şi pătrunjelul tocat.

4. Pulpele de gâscă se servesc cu sosul de dovleac și cu orez.