Friptură de raţă cu praz

De

Ingrediente

  • 600 g carne de raţă
  • 1 ţelină mică
  • 3-4 fire de praz
  • 30 g unt
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita hrean ras

Mod De Preparare

1. Carnea se curăţă, se spală, se taie şi se dă cu un praf de piper. Bucăţile de carne se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei, apoi se adaugă ţelina tăiată cubuleţe. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 30-40 minute.

2. Când carnea este bine fiartă, se adaugă la sos hreanul ras şi pasta de roşii diluată cu 2 linguri cu apă. Se mai lasă pe foc 5-6 minte şi se păstrează calde, până se servesc.

3. Pentru garnitură, se curăţă şi se spală prazul. Se taie pe lung şi se toacă mărunt. Se pune separat, într-o tigaie încinsă cu unt. Se presară sare şi se înăbuşă la foc mic, 5-10 minute.