De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 600 g carne de raţă
- 1 ţelină mică
- 3-4 fire de praz
- 30 g unt
- 4 linguri ulei
- 2 linguri pastă de roşii
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
- 1 lingurita hrean ras
Mod De Preparare
1. Carnea se curăţă, se spală, se taie şi se dă cu un praf de piper. Bucăţile de carne se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei, apoi se adaugă ţelina tăiată cubuleţe. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 30-40 minute.
2. Când carnea este bine fiartă, se adaugă la sos hreanul ras şi pasta de roşii diluată cu 2 linguri cu apă. Se mai lasă pe foc 5-6 minte şi se păstrează calde, până se servesc.
3. Pentru garnitură, se curăţă şi se spală prazul. Se taie pe lung şi se toacă mărunt. Se pune separat, într-o tigaie încinsă cu unt. Se presară sare şi se înăbuşă la foc mic, 5-10 minute.