De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 bucata pulpa de berbecuţ de 4 kg
- 1 litru vin alb sec
- 45 caţei usturoi
- 1 lingura cimbru uscat
- 200 g prune uscate
- 200 g caise uscate
- 10 rosioare
- 3 linguri linguri ulei
- 2 crenguţe rozmarin proaspat
- sare
- piper
Mod De Preparare
O friptură delicioasă şi fragedă pentru mese festive şi nu numai. Vezi cum se face pulpa de berbecuţ la tavă.
1. Carnea se curaţa de pieliţe si se pune într-un vas încapator cu vinul, usturoiul feliat, cimbrul si se lasa asa de pe o zi pe alta.
2. A doua zi se scoate din vinul în care a stat, se leaga în rulada, se presara cu sare si piper ţi se transfera în tava de copt. Se pun uleiul si vinul în care a stat cu tot cu usturoi, cimbru ţi rozmarin si se da la cuptor pentru o ora.
3. Dupa acest timp, se adauga fructele uscate si rosiile întregi si se mai lasa la cuptor o ora, stropind friptura cu zeama din tava.
4. Se verifica daca friptura este gata si apoi se lasa 15 minute înainte de a o taia si aduce la masa cu garnitura dupa gust.