De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1.6 kg muşchi de porc
- 2 linguri ulei
- zeama de la o lămâie
- 2 ardei iuţi
- sare
- piper
- 1 lingurita muştar iute
- 1 lingurita piper roşu
- 1/2 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita curcuma
- 250 ml supă de carne sau de legume
Mod De Preparare
1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe, se crestează oblic pe ambele părţi şi se condimentează cu un praf de sare şi piper.
2. Uleiul se amestecă cu muştarul, zeama de lămâie, ardeii iuţi tocaţi mărunt, piperul roşu, coriandrul şi curcuma. Cu acest sos se unge muşchiul şi se lasă la marinat, la rece, 2-3 ore.
3. Se pune apoi muşchiul într-o tavă unsă cu ulei, se adaugă 150 ml supă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 60-70 minute. Se completează cu supă când scade sosul prea mult şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, să nu se usuce prea tare.
4. Se taie felii şi se serveşte cu garnitură de orez.