Frittata cu zucchini și feta

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 380 g cartofi curățați de coajă și tăiați cubulețe
  • 300 g zucchini tăiat rondele
  • 100 g brânză feta sfărmată
  • 35 g ceapă verde
  • 50 g iaurt grecesc
  • 10 ouă mărimea M
  • 100 g lapte
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Frittata cu zucchini și feta este un fel de omletă la cuptor. Este extrem de ușor de făcut, o rețetă cu adevărat rapidă. Se poate savura atât caldă, cât și rece.

Cum se prepară frittata cu zucchini și feta

  1. Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
  2. Cartofii se condimentează cu puțină sare.
  3. Cartofii se prăjesc în ulei la foc mare. Se lasă la scurs pe șervete de hârtie.
  4. În aceeași tigaie se prăjesc și zucchini timp de 1-2 minute sau până se înmoaie. Se scot pe șervete de hârtie.
  5. Într-o tigaie de cuptor se așază cartofii în strat subțire. Peste se așază și feliile de zucchini, ceapa verde, brânza feta sfărmițată.
  6. Într-un castron se amestecă iaurtul grecesc și ouăle. Se condimentează cu sare și piper.
  7. Se adaugă laptele peste mixul de ouă și se amestecă din nou.
  8. Amestecul de ouă se toarnă încet în tava de cuptor peste legume.
  9. Frittata cu zucchini și feta se coace timp de 50 de minute.
  10. Se scoate din cuptor și se lasă minim 10 minute să se răcească înainte de a fi tăiată și servită.