De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g aluat fraged congelat
- 4-5 linguri cremă de ciocolată
- 100 g zahăr pudră
- 100 ml smântână
- bomboane colorate
Mod De Preparare
1. Se lasă la decongelat. Se întinde apoi într-o foaie subţire de 3-4 mm, într-o formă dreptunghiulară, lată de 15-16 cm.
2. Se unge jumătate din foaie cu crema de ciocolată şi se acoperă apoi cu cealată parte de aluat, neunsă. Se obţine o foaie de aluat lată de 7-8 cm, care se taie în fâşii late de 3-4 cm. Se face la fiecare bucată de aluat câte o crestătură în lung, pe mijloc, prin care se trece unul din capete, ca o fundiţă.
3. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. După ce se răcesc, se ung cu o glazură făcută din smântâna frecată cu zahărul pudră şi se ornează cu bomboane.