De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 70 g miere
- 50 g zahăr
- 60 g unt
- un praf de sare
- 1 ou
- 1 linguriță de esenșă de vanilie
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 200 g făină
- 4 g praf de copt
Mod De Preparare
Fursecurile cu miere ne aduc aminte de aromele Crăciunului. Mirosul de scorțișoară și aroma mierii îți vor inunda casa dacă alegi să încerci această rețetă.
Cu ce sunt mai deosebite aceste fursecuri față de altele? Conținutul mai scăzut de grăsime! Ți se vor topi în gură chiar dacă nu conțin așa mult unt.
Cum se prepară fursecurile cu miere
- Untul moale se bate cu zahărul cu ajutorul unui mixer electric. Untul trebuie scos din frigider cu aproximativ 3 ore înainte de a ne apuca de fursecuri.
- Peste amestecul de unt și zahăr se adaugă oul și esența de vanilie. Se amestecă cu mixerul câteva minute. Încorporăm și miere și continuăm amestecarea.
- Făina, praful de copt, sarea și scorțișoara se cern și se adaugă treptat peste amestecul de unt. Se amestecă bine până ce obținem un aluat consistent.
- Cu ajutorul unui sucitor întindem o foaie de aluat. Se decupează diverse forme în aluat (stele, brazi, inimioare).
- Fursecurile cu miere se coc la 180 de grade Celsius pentru 10 minute.
- Se lasă la răcit și se servesc lângă un pahar de lapte călduț.
Alte rețete