De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 75 g zahăr
- 100 ml lapte vegetal
- 100 g unt de arahide
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 100 g fulgi de ovăz
- 100 g făină de ovăz
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 50 g fulgi/picături de ciocolată neagră
- sare
Mod De Preparare
Fursecurile cu ovăz și ciocolată de post sunt o gustare dulce plină de fibre și proteine. Aceste fursecuri sunt sățioase, vegane și nu au gluten.
În plus, se fac atât de repede și sunt atât de gustoase.
Cum se prepară fursecurile cu ovăz și ciocolată de post
- Zahărul se dizolvă în laptele vegetal.
- Se adaugă untul de arahide și extractul de vanilie.
- Se amestecă și se adaugă și fulgii de ovăz, făina de ovăz, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Se amestecă la început cu o lingură și apoi cu mâna. Aluatul obținut trebuie să fie ca o plastilină. Dacă este prea uscat se va mai adauga lapte vegetal, iar dacă este prea moale se va adăuga făină de ovăz.
- Se adaugă jumătate din cantitatea de fulgi de ciocolată. Cealaltă jumătate se va folosi la decorarea fursecurilor.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
- O tavă de aragaz se tapetează cu foaie de copt.
- Se formează biluțe de aluat, se pun în tava de copt(nu mai mult de 15) și se aplatizează cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar.
- Pe fiecare fursec se pun fulgi/picături de ciocolată neagră.
- Fursecurile cu ovăz și ciocolată de post se coc timp de 10 minute, căldură sus și jos.
- Fursecurile se scot cu grijă de pe tava de copt și se așază pe un grătar pentru a se răci.
Alte rețete