De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 175 g făină
- 75 g amidon alimentar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura coajă rasă de portocală
- 325 g zahăr pudră
- sare
- 125 g unt
- 100 g ciocolată amăruie
- 1 albuş de ou
- 1 lingura zeamă de portocale
- 50 g ciocolată menaj
Mod De Preparare
1. Se amestecă făina cu amidonul, praful de copt, coaja de portocală şi un praf de sare. Se adaugă untul frecat cu 125 g zahăr şi ciocolata amăruie, apoi se frământă şi se formează un baton cilindric. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute.
2. Se încinge cuptorul. Din aluat se taie felii groase de 5 mm, care se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se coc 15 minute.
3. Pentru glazură, se bate albuşul spumă, apoi se adaugă 200 g zahăr şi zeama de portocală. Se freacă până se topeşte zahărul şi devine ca o smântână. Se pune pe fiecare fursec, se presară ciocolata rasă şi se lasă să se usuce.